Online bordspellen of gezelschapsspellen spelen

De meeste mensen denken dat je bordspellen of gezelschapsspellen vooral fysiek met elkaar moet spelen, maar niets in minder waar! Anno 2021 zijn heel veel van de bekende gezelschapsspellen ook online te spelen met vrienden, familie of volledig onbekende tegenstanders! Op deze pagina vertellen we je de verschillende opties en laten we je zien waar je precies heen kunt gaan om de leukste gezelschapsspellen online te spelen!

  1. Bekende bordspellen
  2. Woordspellen
  3. Tekenspellen

1. Speel de bekende bordspellen online

We beginnen met de meest bekende bordspellen en gezelschapsspellen die je online kunt spelen. Wil je graag online met vrienden Risk, Kolonisten van Catan of Monopoly spelen? Dat kan tegenwoordig allemaal!

  1. Kolonisten van Catan
    Het populaire gezelschapsspel Catan kun je tegenwoordig op meerdere websites online spelen. De uitgever van het fysieke spel heeft het spel ook online uitgebracht onder de naam Catan Universe. Catan Universe is in het Nederlands beschikbaar en je kunt het spelen op je computer, maar ook op je smartphone (en zelfs op de Nintendo Switch). Een basisaccount kun je gratis aanmaken en daarmee kun je al spelen met je ‘vrienden’. Wil je liever de uitbreidingen spelen? Dan heb je 2 opties: 1) je kunt die kopen bij Catan Universe, of 2) je maakt gebruik van Colonist, een alternatieve website op Kolonisten van Catan online met vrienden en familie te spelen!
  2. Monopoly
    Ook het wereldberoemde bordspel Monopoly is eenvoudig online te spelen op meerdere sites. Eén van de makkelijkste manieren om Monopoly online te spelen is met Board Game Arena, een site met een hele grote verzameling aan online bordspellen. Op deze site kun je gratis al een eenvoudige variant van dit spel spelen, maar wil je meer uitbreidingen dan moet je ervoor betalen. Maar niet getreurd, ook hierbij hebben we een alternatief: Webopoly. Webopoly is een gratis site waar je Monopoly op kunt spelen.
  3. RISK
    RISK is ook op meerdere sites eenvoudig te spelen tegen vrienden, familie of een willekeurige tegenstander. De uitgever van RISK heeft het bordspel uitgebracht op de computer, maar ook op Android en Apple smartphones.